Regulamentul Campionatului de fotbal al programatorilor din Craiova (regulament V4.0 - 15.05.2018)

Organizatori

Asociatia Clubul Programatorilor este organizatorul oficial al acestui campionat. Site-ul oficial al campionatului este http://clubulprogramatorilor.ro/fotbal/index.php, construit si intretinut in totalitate de membrii asociatiei in colaborare cu Adplus Romania.

Eligibilitate

1. Campionatul programatorilor este destinat exclusiv firmelor de programare cu sediul social sau punctul de lucru in Craiova. Se accepta doar echipele inscrise oficial, cu numele firmei, cu sigla firmei si acceptul managementului firmei..

2. Jucatorii unei echipe inscrise trebuie sa fie angajati ai firmei. Nu se accepta jucatori care nu detin contract de munca la firma respectiva, sau care lucreaza la un punct de lucru in afara Craiovei. Pentru inscrierea unui jucator care nu are contract de munca (pe perioada determinata sau nedeterminata), echipa trebuie sa faca o cerere Comisiei de Disciplina in care sa specifice forma de angajare. Daca se accepta forma de angajare, aceasta va fi trecuta la criterii de eligibilitate. Folosirea unui jucator care nu corespunde criteriilor de eligibilitate duce la pierderea cu 3-0 a tuturor meciurilor in care a fost folosit jucatorul.

Inscrieri

O firma poate sa inscrie oricate echipe, respectand urmatoarele prevederi:

 1. Loturile de jucatori vor fi distincte.
 2. Un jucator poate fi inscris doar pe lista unei echipe la un moment dat. Deci, jucatorii inscrisi pe lista uneia dintre echipe nu au dreptul de a juca pentru o alta echipa pe parcursul aceleiasi editii, in acelasi timp.
 3. Antrenorul echipelor poate fi aceeasi persoana, cu conditia sa nu joace decat pentru una dintre acestea.

Fiecare echipa va desemna un delegat, care are obligatia de a tine legatura dintre jucatori si organizatori. Delegatul poate fi unul dintre jucatori sau chiar antrenorul.

Programare meciuri

Meciurile se vor disputa in cursul saptamanii, intre orele 19:00 – 23:00, conform programarii etapelor din pagina Etape.

Nu se admit amanari ale meciurilor, echipa care nu se prezinta la teren la ora meciului va pierde cu 3-0. Se pot face interschimbari ale meciurilor din aceeasi etapa, dar numai cu acordul tuturor celor 4 echipe implicate si cu anuntul prealabil pe grupul de facebook cu 24 de ore inainte de meci.

Un meci poate fi amanat din cauza conditiilor meteorologice, lucru care va fi decis in ziua meciului de catre organizatori. Meciurile amanate vor fi reprogramate in prima saptamana dupa terminarea turului, iar in cazul in care o echipa are mai mult de 2 meciuri restanta, se vor programa 2 in prima saptamana, iar celelalte in a doua saptamana sau in prima saptamana inaintea returului.

O echipa poate amana un meci la inceputul turului sau al returului daca nu poate alinia cel putin 7 jucatori la inceputul meciului din diverse motive: team building, plecare in strainatate. Amanarea se anunta pe grupul de facebook, enumerand jucatorii lipsa si motivul. In cazul in care motivele sunt false si se poate demonstra asta, echipa care a cerut amanarea va pierde cu 3-0 meciul.

Regulament de joc

Regulamentul de joc este cel oficial de minifotbal click aici

Cartonase, eliminari, suspendari

Un jucator va fi eliminat de pe terenul de joc (cartonas rosu) atunci cand comite una din urmatoarele greseli:

 1. se face vinovat de comportare violenta;
 2. scuipa un adversar sau oricare alta persoana;
 3. foloseste cuvinte sau face gesturi jignitoare, injurioase sau grosolane;
 4. se face vinovat de fault grosolan
 5. joaca mingea in mod voit cu mana impiedicand echipa adversa sa marcheze gol
 6. in postura de ultimul om al echipei sale (aici se include si portarul), opreste un adversar care se deplaseaza catre poarta adversa avand o situatie clara de a marca (de ex., poarta goala) printr-o greseala care se sanctioneaza cu o lovitura libera sau cu o lovitura de pedeapsa (7 m)
 7. primeste al 2-lea advertisment in timpul aceluiasi joc.

Cartonasul rosu primit direct va duce la minim o etapa de suspendare(cazul va fi analizat de o comisie cuprinsa din reprezentati ai tuturor echipelor). Pentru injurii si comportament violent cartonasul rosu va duce la minim 4 etape de suspendare.

Daca un jucator primeste cartonas rosu ca urmare a 2 cartonase galbene, el va fi suspendat 1 etapa.

Echipa va juca in 5 oameni timp de 5 minute, sau pana la inscrierea unui gol(de catre oricare din echipe), dupa care va putea introduce un alt jucator in locul celui eliminat.

La 4 cartonase galbene primite in meciuri diferite, se va sta 1 etapa.

Greseli care se sanctioneaza cu eliminarea echipei din competitie
 1. Neprezentarea la 3 meciuri consecutive.
 2. Comportament nesportiv repetat (injuraturi adresate adversarilor, comportament agresiv fata de ceilalti jucatori) al unuia sau mai multor jucatori si refuzul echipei de a nu-l mai introduce pe teren pe jucatorul in cauza.

Decizia de eliminare din competitie este luata de comisia de disciplina pe baza dovezilor aduse de catre martorii incidentului.