Acest campionat este un turneu de fotbal pe suprafata redusa si se adreseaza jucatorilor amatori de fotbal angajati in companiile de IT din Craiova, oferindu-le sansa de a concura intr-un cadru organizat.

Competitia se afla la a VI-a editie, primele patru fiind organizate si finantate chiar de participanti din fonduri proprii sau in parteneriat cu firmele angajatoare, iar cea de-a V-a editie a fost prima editie organizata de ONG-ul Asociatia Clubul Programatorilor, editie asistata de arbitri profesionisti delegati AJF. ONG-ul a luat fiinta in anul 2015 din necesitatea de a crea un cadru legal care sa permita o mai buna organizare a competitiilor sportive in care sunt implicati membrii comunitatii IT din Craiova, cadru ce presupune centralizarea costurilor, delegarea arbitrilor la fiecare meci, acordarea de premii la sfarsitul competitiei.

Terenul pe care se vor desfasura meciurile din tur din editia 2016 este situat in incinta scolii 23 din Brazda, iar in retur se va juca pe terenul Sintetic Extensiv , de langa Stadionul Extensiv:

 

Competitia are o editie anuala organizata sub forma de campionat, cu tur (mai - iulie) si retur (septembrie - noiembrie).
In 2016 campionatul va incepe pe 10 mai, iar returul va incepe pe 5 septembrie, si se va desfasura in urmatoarele zile:

  • lunea 19:00 - 21:30 (2 meciuri)
  • martea 21:00 - 23:30 (2 meciuri)
Competitia pune fata in fata 8 echipe participante, desfasurandu-se pe parcursul a 7 etape in tur (7 saptamani) urmand ca returul sa se dispute dupa 5 septembrie, tot pe o durata de 7 saptamani.