Acest campionat este un turneu de fotbal pe suprafata redusa si se adreseaza jucatorilor amatori de fotbal angajati in companiile de IT din Craiova, oferindu-le sansa de a concura intr-un cadru organizat.

Competitia se afla la a VIII-a editie, primele patru fiind organizate si finantate chiar de participanti din fonduri proprii sau in parteneriat cu firmele angajatoare, celelalte editii fiind organizate de ONG-ul Asociatia Clubul Programatorilor, editii asistate de arbitri profesionisti delegati AJF. ONG-ul a luat fiinta in anul 2015 din necesitatea de a crea un cadru legal care sa permita o mai buna organizare a competitiilor sportive in care sunt implicati membrii comunitatii IT din Craiova, cadru ce presupune centralizarea costurilor, delegarea arbitrilor la fiecare meci, acordarea de premii la sfarsitul competitiei.

Terenul pe care se vor desfasura meciurile din retur din editia 2018 este terenul Flux Arena:

 

Competitia are o editie anuala organizata sub forma de campionat, cu tur (mai - iunie) si retur (septembrie - octombrie).
Returul campionatului va incepe pe 4 septembrie, si se va desfasura martea intre orele 19:00 - 23:00 (4 meciuri): Competitia pune fata in fata 8 echipe participante, desfasurandu-se pe parcursul a 7 etape in tur (7 saptamani) urmand ca returul sa se dispute incepand cu 4 septembrie, tot pe o durata de 7 saptamani.