SECTIUNEA 1.
ORGANIZATORII SI REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI

Competitia ”Crosul Programatorilor” este organizata de catre asociatia “Clubul Programatorilor” si are drept scop promovarea alergarii in aer liber si a unui stil de viata sanatos in randul programatorilor.

Participantii la Competitie sunt obligati sa respecte termenii si conditiile din prezentul Regulament Oficial al Competitiei.

Regulamentul Oficial este intocmit si va fi facut public conform legislatiei aplicabile in România, fiind disponibil in mod gratuit oricarui solicitant.

Prin participarea la aceasta Competitie, participantii sunt de acord sa respecte prevederile, termenii si conditiile prezentului Regulament si ale legislatiei in vigoare aplicabile si sa semneze declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de catre Organizatori cu ocazia inscrierii, precum si in ziua concursului, la momentul validarii inscrierii.

SECTIUNEA 2.
PERIOADA SI ZONA DE DESFASURARE A COMPETITIEI
Data si locul desfasurarii Competitiei:
Competitia va avea loc sambata, 29 septembrie 2018, incepând cu ora 09.00, in Parcul Nicolae Romanescu din Craiova si se va finaliza in jurul orei 13.00. Startul in curse va fi dat astfel:
– Start cros 6.6 km – ora 10:00;
– Start cros 3.3 km – ora 11:15;
Festivitatea de premiere si tombola vor avea loc la ora 11:45.

Startul si sosirea in/din competitie vor fi amenajate in zona intrarii secundare din Parcul Nicolae Romanescu.

Traseul de desfasurare a crosului va fi insemnat cu banda de delimitare; in anumite puncte stabilite de catre organizatori vor fi amplasati voluntari/arbitri de traseu. Acestia sunt responsabili pentru parcurgerea traseului in deplina siguranta de catre toti competitorii, precum si de respectarea de catre concurenti a regulilor prevazute in prezentul regulament.

SECTIUNEA 3.

DESFASURAREA COMPETITIEI
Participantii si desfasurarea competitiei
Aceasta competitie se adreseaza programatorilor, carora starea de sanatate le permite o alergare pe una din distantele mentionate, indiferent de varsta.

Competitia va cuprinde :
a) Cros pe distanta de 3.3 km, categorii M+F programatori;
b) Cros pe distanta de 6.6 km, categorii M+F programatori;
Traseu
Traseul de concurs va fi semnalizat de catre organizatori prin benzi de delimitare si va fi supravegheat de voluntari si arbitri de cursa, amplasati in diferite puncte ale traseului.

Inscriere
Inscrierea participantilor se va face la fata locului.

Declaratia pe propria raspundere
Toti concurentii (adulti) vor completa si semna o declaratie pe propria raspundere prin care confirma ca sunt apti din punct de vedere medical pentru a participa la competitie.

Declaratia de responsabilitate pentru adulti poate fi descarcata de aici

Echipament si conditii de concurs. Numere de concurs
Concurentii vor participa la competitie folosind propriul echipament. Se recomanda concurentilor sa poarte echipament de alergare corespunzator conditiilor meteorologice de la ora de desfasurare a competitiei (inclusiv incaltaminte adecvata).
Numerele de concurs vor fi puse la dispozitie de catre organizatori si se vor inmana concurentilor dupa completarea si semnarea declaratiilor pe propria raspundere.
Numerele de concurs se vor amplasa in zona pieptului/abdomenului fiecarui concurent (pe partea din fata), astfel incat sa fie vizibile.
Numarul de concurs va fi pastrat dupa finalizarea alergarii pentru participarea la tombola.

Clasamentul pentru fiecare categorie se face in ordinea sosirii fiecarui participant.

Arbitri de traseu
In diferite puncte ale traseului de alergare vor fi amplasati arbitri de traseu care vor supraveghea respectarea traseului si a prezentului regulament de catre concurenti, iar in zona start/sosire vor inregistra fiecare trecere a concurentilor. Concurentii care abandoneaza sau nu respecta traseul stabilit de organizatori vor fi eliminati din concurs si nu vor avea dreptul de a participa la tombola .

Daca un comisar de cursa va observa o tentativa de ”taiere” (scurtare sau abatere) a traseului, concurentul respectiv va fi descalificat.

ANUNTAREA SI INMANAREA PREMIILOR

Titluri si premii
Vor fi premiate locurile 1, 2 si 3.
Fiecare participant la eveniment va primi o medalie.

Premiile in produse vor fi anuntate inainte de inceperea concursului.

La tombola organizata la finalul evenimentului se vor acorda premii in produse; fiecare participant la eveniment participa la tombola, in baza numarului de concurs.

SECTIUNEA 4.
CONDITII ADMINISTRATIVE
Organizarea evenimentului revine Organizatorului Asociatia “Clubul Programatorilor” care se ocupa de implementarea evenimentului si care pune la dispozitie arbitrii si voluntarii necesari bunei desfasurari a competitiei.
Organizatorii se obliga, de asemenea, sa respecte prevederile Legii nr. 677/2001 privind protectia datelor cu caracter personal.
Concurentilor le este interzisa aruncarea oricaror resturi, gunoaie in zona de desfasurare a competitiei sub sanctiunea descalificarii din competitie. Acestia vor putea folosi fie cosurile de gunoi amplasate in parc sau sacii menajeri pusi la dispozitie de catre organizatori in zona de start/sosire. Organizatorii vor asigura la terminarea evenimentului eliminarea deseurilor si depunerea acestora in containerele aflate in zona parcului.

Este interzisa participarea la competitie/eveniment a persoanelor care au asupra lor bauturi alcoolice/droguri sau care se afla sub influenta acestora, a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substante iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru socuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru actiuni violente sau de tulburare a desfasurarii normale a derularii evenimentului. Persoanele care vor incalca aceste prevederi vor fi indepartate din zona evenimentului de catre organizatori, chiar cu sprijinul organelor de politie, daca va fi cazul.
Participantilor la eveniment le este interzis sa poarte materiale sau insemne cu caracter electoral, sa aiba comportament nesportiv fata de ceilalti, sa modifice numarul de concurs. Oficialii cursei pot decide descalificarea celor care se abat de la aceste reguli. Contributia de participare nu se returneaza in caz de descalificare.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a amana sau anula evenimentul in cazul in care conditiile meteo nu vor permite desfasurarea acestuia.

Come join us!

Asociatia Clubul Programatorilor cauta voluntari pentru astfel de proiecte sportive si nu numai, deci daca ai o idee noua sau vrei sa te implici in activitatile clubului, lasa-ne un mesaj pe pagina de facebook, sau scrie-ne un email la adresa office@clubulprogramatorilor.ro.